Asunto Sitges

#OnlyBeFrom yli 20.000 kohdetta

52

Asunto Sitges

järjestä:
Suosio
Hinta
Arviointi
Matkaa keskustaan
Koko
Huoneet

Tuoreimmat kommentit

asunto Sitges, Espanja arvostelu 3.9 5 perustuu 29 mielipiteeseen. Varaa huoneistosi alkaen 23US$/ yö.

Asunto Sitgesissä – Kohtuuhintaista majoitusta

Sitges sijaitsee vain 35 kilometrin päässä Barcelonasta ja tarjoaa kauniin rantaparatiisin, jonne on Gaudin vilkkaasta kaupungista vain lyhyt ajomatka. Sitges oli aikoinaan viehättävä kalastajakylä, mutta se on ajan kuluessa muuttunut etenkin katalaanilomailijoiden keskuudessa suosituksi matkakohteeksi. Uskomattomien hiekkarantojen ja niiden tuntumassa kukoistavan eloisan kulttuurin lisäksi Sitges omaa alati kehittyvän modernismitaiteen maailman, joka on houkutellut luokseen Picasson kaltaisia nimiä. Nykyään kaupunki on juhlijoiden mekka, joka on kuuluisa homoyhteisöstään sekä koko kesän jatkuvista mittavista rantabileistä. Sitgesiä onkin sen monien huippuluokan klubien ja railakkaan baaritunnelman vuoksi verrattu Ibizaan, mutta kaupungista löytyy myös perinteistä espanjalaista elämäntapaa autenttisten tapasbaarien ja paikallisten festivaalien muodossa. Sukella sinäkin juhlinnan sekaan jostakin Sitgesin asunnostamme käsin: ne tarjoavat erinomaisen tukikohdan kaupungin kulttuuriin ja vilkkaaseen yöelämään tutustumiselle.

Sitgesin museoiden kärkikolmikko

Bilekaupungin maineestaan huolimatta Sitges huokuu myös taidetta ja kulttuuria, ja koko kaupungin alueelta löytyy erilaisia museoita ja gallerioita. Sitgesin asunnoistamme käsin voit uppoutua tämänkin maailman syvyyksiin ja tutustua eräisiin kaupungin rakastetuimmista museoista.

Sitgesin rauhaton mutta kiehtova historia

Vuonna 1838 karlistit hyökkäsivät Sitgesiin, ja monien paikallisten hengen vaatinut päivä oli Katalonian historian synkimpiä hetkiä. Katu nimeltä Carrer 1° de Maig (Carrer Primer de Maig) muistuttaa tänäänkin tuosta synkästä ajasta ja toimii eräänlaisena kunnianosoituksena päivämäärälle, jona niin monet sitgesläiset saavat surmansa. Francon vallan aikana kadun nimi muutettiin 2° de Mayo en castellanoksi mutta palautettiin varsin pian vanhaan muotoonsa.

Turistit suosivat erityisesti Sitgesin vanhaa osaa, joka on rustiikin arkkitehtuurin ja uusklassisten julkisivujen täplittämä. Sen kiemuraiset kadut ovat pikkuruisten ravintoloiden, paikallisten baarien ja käsityöläiskauppojen reunustamia, mutta tulet näkemään myös monia taloja, joiden etuoven kynnys tai seinän alaosa on merkitty sinisellä viivalla. Käytäntö periytyy ajalta, jolloin Sitgesissä vielä elettiin kalastuksella, ja sininen viiva ilmaisi kalastajan kodin. Viivojen tarkoituksena oli kertoa ohikulkijoille, että heidän tuli pysytellä vaiti, koska kalastajat nukkuivat päiväsaikaan. Yhä tänään monet kalastajat kutsuvat Sitgesiä kodikseen, vaikkei heitä enää olekaan yhtä helppo löytää kuin aiemmin.

Asunto Sitgesissä – Majoitus Sitgesissä

Majoitus Sitgesissä

Majoitus Sitgesissä houkuttelee puoleensa merta, aurinkoa ja hiekkaa etsiviä matkailijoita. Keskustan mutkaisilta kaduilta löytyy lukuisia kodikkaita majataloja ja idyllisiä B&B-paikkoja, jotka ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä rannasta. Rantaa reunustavat erikoiset hostellit ja boutique-hostellit, joista kaikki pursuavat iloa ja rentoa tunnelmaa. Kaupungissa on lisäksi suuri valikoima asuntoja, joista on lyhyt matka sekä meren rantaan että kaupungin keskustaan, ja niissä majoittuen vierailijat ovat siten koko ajan kaiken toiminnan keskipisteessä.

Ostoksia ja espanjalaista kulttuuria – Sitgesin parhaat kadut

Rikkaan historiansa ja eloisan kulttuurinsa ansiosta Sitges omaa monia kiehtovia katuja, jotka tarjoavat loistavan alkupalan kaupunkiin tutustumiselle.

Calle Parellades -katu alkaa Plaça d’Espanyan aukiolta ja vetää ansiokkaasti turisteja puoleensa. Sen varrella kävellessäsi törmäät lukemattomiin matkamuistomyymälöihin, kahviloihin ja baareihin, joiden ulkona sijaitseviin pöytiin voit istahtaa nauttiaksesi virkistävästä juomasta ja tarkkaillaksesi muita ihmisiä. Lisäksi katu on vilkasta iltaelämää tarjoavan alueen alkupiste, jossa kahvilat ja käsityöliikkeet vaihtuvat klubeiksi ja railakasta menoa kaikuviksi baareiksi.

Calle Jesús on viehättävien kahviloidensa ja ränsistyneiden baariensa ansiosta sekin turistien keskuudessa aivan yhtä suosittu katu. Sitä piristää suuri aukio, joka omaa mahtavaa designia, arkkitehtuuria ja vilkasta elämää.

Calle Sant Francesc puolestaan on shoppailijan paratiisi. Sen varrella voit pistäytyä mitä erilaisimpiin vaatekauppoihin ja pitää ansaitsemasi tauon jossakin sen monista kahviloista ja konditorioista.

Calle Majoria ylistetään yhdeksi Sitgesin kauniimmista kaduista, ja siltä löytyykin suuri joukko tuoreita kalaruokia ja pakallisia erikoisuuksia tarjoavia kodikkaita ravintoloita. Se kaartuu kohti kaupungin historiallista keskustaa ja päätyy Plaça de la Ajuntament -aukiolle, joka on yksi koko Sitgesin tärkeimmistä aukioista. Calle Majorilta erkanee monia kapeita sivukujia, joten niille eksymiseen ja kaupungin perinteiseen tunnelmaan tutustumiseen kannattaa varata runsaasti aikaa.

Koska Sitgesin asuntomme kattavat kaikki kaupungin alueet ja sijaitsevat kävelyetäisyydellä yllä mainituista kaduista, pääset kokemaan paikallista elämää mahdollisimman vaivattomasti.

Sitgesissä seikkailu – Näin saavut kaupunkiin

Useimmat saapuvat Sitgesiin Barcelonan lentoaseman, El Pratin, kautta. Lentoasemalta voit ottaa junan Barcelonan keskikaupungille ja vaihtaa sitten junaa joko Passeig de Gràcian tai Barcelona Santsin rautatieasemalla. Lentoasemalta pääsee Sitgesiin myös suoralla bussivuorolla, joka palvelee tiheään ainakin kesäkuukausien aikana. Vaihtoehtoisesti voit ottaa myös Barcelonan keskustan Plaça Catalunyalta lähtevän bussin.

Jos puolestaan saavut Barcelonan Gironan lentoaseman kautta, matka on jokseenkin mutkikkaampi ja pidempi. Joudut aluksi matkaamaan junalla Barcelonan keskustaan, jossa voit vaihtaa joko Sitgesiin matkaavaan bussiin tai junaan.

Eräät valitsevat lentonsa päämääräksi hieman Tarragonan ulkopuolella sijaitsevan Reus-lentoaseman, jolta pääsee Sitgesiin suoralla junayhteydellä.

Sitgesiin saavuttuasi et luultavasti joudu turvautumaan kaupungin julkisen liikenteen palveluihin. Kaupunki on suhteellisen pienikokoinen, ja kaikki sen päänähtävyydet sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan.

Tilaa tarjouksemme
Tekemistä ja näkemistä